Servicii Outplacement

Firme si servicii outplacement

Informatii servicii outplacement

Procesele de restructurare a companiilor implica de multe ori renuntarea la anumite pozitii din cadrul firmelor, iar in aceasta situatie Viajob faciliteaza procesul de tranzitie a personalului ce paraseste compania si ajuta la orientarea lui catre alte organizatii cu activitati in acelasi domeniu, conex sau diferit. Conform legislatiei europene companiile care disponibilizeaza au obligatia sa ofere sau sa presteze servicii de ameliorare a situatiei pentru cei disponibilizati. Viajob este o companie cu experienta, care ofera servicii outplacement pentru a va delega responsabilitatea legala, a ocoli eventualele litigii si a va mentine reputatia ca angajator. Va punem la dispozitie o echipa cu experienta in servicii outplacement, care au la indemana toate instrumentele dezvoltate de-a lungul timpului si care se adapteaza nevoilor fiecarei companii. Oferim sustinere si facilitam dezvoltarea individuala oferind instrumentele necesare gasirii unui nou loc de munca. Avand in vedere ca pierderea locului de munca de multe ori are un impact dramatic pe plan moral si financiar, pentru angajatori, aceasta situatie de restructurare poate aduce un val de probleme delicate.

Avantaje servicii outplacement

Studiile arata ca personalul care beneficiaza de servicii outplacement, este inclinat cu 72% mai putin sa intenteze procese impotriva fostului angajator. Consilierea outplacement ajuta angajatii disponibilizati sa depaseasca dificultatile emotionale, sa devina obiectivi, sa lase trecutul in urma si sa se concentreze asupra viitorului lor in cariera. Apeland la serviciile Viajob veti facilita deschiderea pentru persoana disponibilizata perspective profesionale inca neexplorate deoarece serviciile noastre sunt inteligent gandite spre a-l responsabiliza si motiva in cautarea unui nou loc de munca. Utilizarea serviciilor Viajob reduce si numarul de cereri de somaj, pentru ca favorizeaza rapiditatea gasirii unui job si implicit scurteaza timpul de somaj. Echipa Viajob stie ca imaginea conteaza atat pentru individ cat si pentru companii, iar primirea de sprijin din partea companiei tale prin serviciile noastre va determina fostii angajati sa priveasca constructiv relocarea lor spre alte locuri de munca.
Utilizarea serviciilor de outplacement imbunatateste semnificativ moralul angajatilor care au scapat cu bine de procesul de restructurare. Asigurarea de servicii outplacement inseamna economii de costuri pentru angajatorii care ofera personalului disponibilizat asigurari si alte beneficii pe o perioada mai lunga.

Etape servicii outplacement

Viajob ofera consultanta si supraveghere continua persoanelor prinse in servicii outplacement in ceea ce priveste orientarea pe piata muncii si integrarea in procesul de lucru. Viajob incearca sa preia sarcina de a cauta locuri de munca persoanelor cu toate nu putem garanta reusita deoarece aceasta depinde in cea mai mare masura de ei. Serviciile Viajob includ urmatoarele etape: expertiza unui profesionist in domeniul resurselor umane va face simularea unui interviu destinat a-l ajuta sa se prezinte cat mai bine la interviuri ulterioare. Vor fi identificate programele de formare prin reconversie profesionala si de cresterea competentelor si ii vom oferi consultanta daca doreste sa aplice. De asemenea va primi consultanta pentru intocmirea Cv-ului, a scrisorii de intentie si de recomandare daca doreste. Vom identifica strategii care faciliteaza gasirea unui loc de munca. De asemenea beneficiaza de o evaluare complexa pentru a-i face cunoscute punctele forte si puctele slabe cat si ariile de dezvoltare in plan personal si profesional.
Viajob ofera in exclusivitate beneficiarilor de servicii outplacement, in functie de nevoile individuale, oportunitati de interviu si angajare cu prioritate.