Audit Resurse Umane

Servicii audit resurse umane

Informatii audit resurse umane

Audit resurse umane sau audit personal este o metoda valoroasa ce aplica o inlantuire de procedee specifice care au scopul de a evalua organizarea si functionarea resurselor umane si a persoanelor responsabile pentru aceste departamente. Pentru eficenta maxima auditul de resurse umane ar trebui realizat periodic, de catre un agent neimplicat si obiectiv, la cerinta departamentului de management. Serviciul de resurse umane este instrumentul dumneavoastra care va ajuta sa aveti un raport profesionist si obiectiv cu privire la situatia reala din interiorul companiei. Inainte de stabilirea directiilor potrivite de actiune este necesara aceasta diagnosticare corecta a companiei din punct de vedere al resurselor umane. Auditul este necesar si in momentele in care departamentul de resurse umane nu are suficiente parghii si solutii pentru aducerea productivitatii si profitului la o valoare satisfacatoare dar si in situatii conflictuale in interiorul companiei. Profesionistii echipei Viajob va ofera o viziune clara si obiectiva asupra problemelor de functionare dar si de consultanta privind solutiile necesare. Pe baza recomandarilor din raportul de audit, Viajob va recomanda crearea unui plan de actiune care sa implementeze cat mai eficient modificarile de care aveti nevoie. Sugestiile noastre rezultate din auditul de personal vor fi clasificate pe trei niveluri: actiuni pe termen scurt, mediu si lung.

Componenta audit resurse umane

In functie de cerintele dumneavoastra, echipa Viajob poate include in serviciul de audit resurse umane diferite activitati specifice. Auditul profilului pentru angajati include: evaluarea personalului, numirea calitatilor si defectelor de personalitate rezultate prin testarea cu metode psihologice, teste de asertivitate, chestionare personala dar si recomandari de optimizare a personalului in comformitate cu pozitiile particulare de munca. Auditul privind calitatiile angajatilor poate include: verificarea indeplinirii calitatilor in conformitate cu registrul valid al calificarilor si o evaluare a potentialului personalului specializat. Auditul pentru extinderea intrebuintarii personalului presupune verificarea personalului companiei dumneavoastra si nivelul zilei de munca al fiecarei persoane angajate.
Auditul structurii organizatorice este o componenta importanta care va recomandam sa o adaugati la serviciul de audit resurse umane. Aceasta include: reevaluarea activitatilor in unitatile de munca, evaluarea punctelor forte si punctelor slabe in structura companiei dumneavoastra, verificarea eficacitatii transmiterii informatiei intre anumite departamente, cuantificarea utilizarii spatiului activitatilor companiei si spatiul ramas liber cat si proiectarea unui model de management eficient la diferite nivele ale organizatiei.

Beneficii audit resurse umane

Personalul si echipa de audit resurse umane a companiei Viajob sunt alegerea potrivita pentru revizuirea structurilor organizatorice, stoparea activitatilor problematice si duplicitare, imbunatatirea eficacitatii fluxului de informatii intre departamente, imbunatatirea performantei personalului, cat si indeplinirea si potrivirea cerintelor de calificare pe post.
Audit resurse umane este metoda de cercetare, analiza si organizare care va fructifica la maxim echipa ta de lucru. Descopera acele probleme care sunt critice in departamentul de resurse umane. Ajuta la evidentializarea contributiilor echipei care se ocupa de resursele umane in cadrul companiei, reduce costurile ce privesc resursele umane datorita eficientizarii personalului, incurajeaza asumarea de responsabilitati crescute si imbunatateste imaginea departamentului de resurse umane. Multitudinea de procese economice complexe face ca in imediata perspectiva sa apara o crestere rapida a rolului auditului pana in momentul institutionalizarii acestui serviciu de consultanta in managementul resurselor umane.