Analiza De Piata

Servicii profesionale analiza de piata si analiza SWOT

Informatii analiza de piata

Echipa VIAJOBS va ofera studii de impact si analiza de piata detaliata structurata si adaptata diferitelor sectoare de activitate. Folosind o gama larga de date solide, instrumente statistice si economice cat si analize fundamentale intocmite de analistii VIAJOBS , serviciul nostru de raportare, analiza de piata si prognozare este unul rapid si eficient. Consultantii si analistii nostri cu experienta acopera majoritatea sectoarelor de activitate si industriilor. Echipa noastra elaboreaza analize de impact si studii de piata consistente, care evidentializeaza interdependentele dintre diferitele sectoare ale economiei tinand cont si de contextul intern si extern actual. Analistii nostri folosesc softuri profesionale cu capacitati avansate de analiza , sinteza cat si de depistare a trend-urilor de piata.
Pentru introducerea unui produs sau a unui serviciu care sa satisfaca nevoile clientilor si sa beneficiati de maximizarea vanzarilor aveti nevoie de o cunoastere cat mai buna a cerintelor pietei. Informatiile privind cine sunt, ce caracteristici au sau care sunt trend-urile actuale sunt punctele cheie care trebuie sa le aveti in vedere pentru a asigura succesul business-ului dumneavoastra.

Etape analiza de piata

VIAJOBS realizeaza analiza de piata, elaborand metodologii, modele si principii ce se bazeaza pe demersuri calitative sau cantitative si cuprind diferite etape. Incadrarea studiului se refera la transformarea problemei initiale in intrebari ce urmeaza a fi studiate. Acest proces presupune o reflectie din punct de vedere al marketingului inaintea intocmirii proiectului studiului. In urma identificarii problemei de marketing se aleg si se folosesc diverse instrumente de lucru. Colectarea informatiilor este unul dintre scopurile studiului. Pentru realizarea studiului cantitativ avem in proiect intocmirea unui plan de sondaj, iar ulterior se redacteaza si administreaza chestionarul. Studiul calitativ necesita strangerea informatiilor rezultate din intalnirile individuale si de grup. Analiza informatiilor cantitative fac mai apoi temeiul din care rezulta datele statistice obtinute si prelucrate cu ajutorul softurilor specifice. Urmeaza retranscrierea informatiilor calitative plus inca o analiza manuala sau cu ajutorul softurilor de analiza textuala. Redactarea raportului de analiza de piata se cere sa raspunda clar problemei initial puse, iar la finalizarea lui toate datele impreuna cu concluziile specialistilor nostri va sunt predate dumneavoastra. La cererea clientului, concluziile studiului de piata constau printr-o recomandare de actiune de marketing .

Beneficii analiza de piata

Principalul avantaj de care beneficiati in urma contractarii serviciului de analiza de piata a VIAJOBS este identificarea eficienta a publicului tinta si a cerintelor acestuia. Informatiile dobandite ce fac referire la acest aspect nu se rezuma doar la caracteristicile socio-demografice, ci presupune o intelegere mult mai profunda a segmentului de public vizat, a preferintelor, predilectiilor, obiceiurilor si asteptarilor acestora. Un alt avantaj major este ca aveti posibilitatea de regandire a strategiei de dezvoltare a produselor si serviciilor care le oferiti, pentru a fi cu exactitate pe placul publicului tinta. De asemenea aveti posibilitatea sa restructurati strategia de marketing sau chiar si cea de business. Prin analiza de piata se pot identifica: alternative de dezvoltare a afacerii, noi piete de desfacere pentru produsele companiei cat si unele probleme ascunse.Analiza de piata este fundamentul strategiei de marketing a companiei dumneavoastra si anume factorul care face sa creasca considerabil sansele de reusita si de atingere a profitului dorit.